Blog en nieuws

Blog

Wie heeft de regie in het ziekteproces?

Als je een ernstig zieke partner hebt, kom je samen voor beslissingen te staan over wel of niet een behandeling aangaan. In het ideale geval zit je samen op één spoor, maar dat is niet altijd het geval. Wat doe je als de een wil (door)behandelen en de ander niet? Wie heeft de regie in het ziekteproces?

Verder lezen »

Nieuws

De Partner is nu overal te koop

boekpresentatie De Partner

Op 16 juni was het dan zo ver: tijdens een feestelijke presentatie van De Partner bij De Terp in Oudorp kon ik de aanwezige familie, vrienden, geïnterviewden en andere genodigden eindelijk laten zien waar ik sinds 2020 mee bezig ben geweest. De Partner is overal te koop.

Verder lezen »

Nieuws

De Partner is gearriveerd!

Daar is ie dan eindelijk! De Partner is gearriveerd vanaf de drukker in de opslag van uitgeverij Leessst van Susanna Klaver.

Verder lezen »

Blog

De gezonde partner als kop van Jut

Zieken reageren zich nogal eens af op hun partner. Als familie en vrienden op bezoek komen haalt de zieke vaak nog energie vanuit zijn tenen om het gezellig te hebben met de visite.

Verder lezen »

Nieuws

De Partner komt er bijna aan!

Het is dan eindelijk bijna zo ver: De Partner komt eraan! Het boek wordt nu gedrukt en wordt over een paar weken geleverd.

Verder lezen »

Blog

Daar hebben we het niet meer over

Wat ik tijdens interviews nogal eens hoorde, was dat na het overlijden de achterblijvende partner maar kort de tijd krijgt om te rouwen. Na een jaar moet het maar over zijn, dan moet je het ‘een plekje hebben gegeven’.

Verder lezen »

Blog

Schaamte

Naarmate de ziekte bij André vorderde, hij meer en meer medicatie kreeg en steeds minder zichzelf werd, maakte hij steeds vaker nare opmerkingen naar mij, die behoorlijk aankwamen.

Verder lezen »

Blog

Een donderslag en weg is de blauwe hemel

2015. Wij hadden ons leven behoorlijk op de rit. Dachten we. We hadden elkaar, de kinderen waren uit huis en goed geland, leuke schoonzoons, mooi huis, André had een leuke baan, ik niet, en we dachten dat we aan onze relaxte jaren waren begonnen. We hadden er niet verder naast kunnen zitten.

Verder lezen »